Maak unieke achtergronden met Divi maskers en patronen

De makers van het Divi theme hebben een nieuwe functie toegevoegd (maart 2022) waarmee je unieke achtergronden kunt maken voor je headers en secties. Met maar liefst 23 maskers en 24 patronen kun je nu zo’n beetje elke design combinatie maken die je maar wilt. Een hele waardevolle toevoeging dus aan het al zeer uitgebreide Divi thema.

Achtergronden in Divi

Divi had al uitgebreide mogelijkheden om de achtergronden van je secties, rijen en modules te verfraaien maar sinds de laatste update zijn die haast onbeperkt geworden. Voorheen moest je misschien nog weleens een vormgegeven achtergrond foto gebruiken om het design effect te krijgen wat je voor ogen had, nu kun je dat allemaal in de achtergrond module zelf instellen.

Divi achtergrond patronen

In de achtergrond module is een optie voor patronen toegevoegd waarbij je kunt kiezen uit 24 verschillende patronen. Deze zijn volledig te combineren met de opties die er al waren; kleuren, gradients, afbeeldingen en video’s. De patronen komen daar als het ware bovenop te liggen. Doordat je de grootte van de patronen aanpassen, ze kunt spiegelen en verschillende opties voor herhalingen hebt, kun je deze volledig naar je hand zetten.

Divi achtergrond maskers

Achtergrond maskers komen bovenop alle andere elementen van de achtergrond module te liggen en hiermee scherm je als het waren af wat je van de achtergrond wil laten zien. Ook hier kun je volledig gebruik maken van de al aanwezige mogelijkheden als kleuren, gradient, afbeeldingen, video’s en patronen. Er zijn 23 verschillende maskers en omdat je de grootte aan kunt passen en kunt spiegelen geeft dat hier ook ontelbare mogelijkheden voor het design van je achtergronden.

Geavanceerde gradient builder Divi

Naast de toevoegingen voor patronen en maskers hebben ze ook de gradient builder een flinke update gegeven. Voorheen kon je een startkleur en een eindkleur kiezen en werd de achtergrond gevuld met de overgang tussen beide. Met de nieuwe update kun je nu zoveel ‘stops’ met verschillende kleuren toevoegen als je maar wil, wat de mogelijkheden voor je kleurenverloop oneindig maakt.

Onderstaande video laat zien hoe het werkt:

Gratis achtergronden downloaden

Elegant Themes, de makers van Divi, geven 12 unieke designs weg die met Divi’s nieuwe achtergrondmaskers en patronen zijn gemaakt.

Download hier de gratis achtergronden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *