Backup en herstel (of verhuis) je website met All-in-one WP Migration

Je bent even wat veranderingen aan het doen op je website of aan het updaten en het gaat mis. Er ontstaat ergens een conflict en de voorkant van je website ziet er ineens uit of er een storm over heen geraasd is. Of je ziet allemaal gekke dingen die er eerst niet waren, en die er ook niet horen te zijn. Paniek!

Met het terugzetten van een goede back-up is het vaak zo opgelost. Vaak worden deze op server niveau geregeld (als dat inderdaad ingesteld is). Meestal is dit echter een vrij technisch verhaal waar je de hulp van je webbouwer of je hostingbedrijf voor in moet roepen. Wil je het zelf kunnen doen? Dan is er een perfecte WordPress plugin voor.

All-in-one WP Migration: simpel & effectief

De plugin All-in-one WP Migration van SevMask exporteert je complete WordPress site inclusief de database, media bestanden, plugins en thema’s. Het werkt simpel en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Hoe mooi is dat? Het bestand dat je exporteert kun je gebruiken als back-up en via dezelfde plugin weer importeren als het een keer mis gaat.

Doordat je met All in one WP Migration een volledige back-up maakt, kun je deze ook weer importeren in een andere WordPress installatie. Bijvoorbeeld bij een verhuizing van je website naar een andere webhost of een andere domeinnaam. Je kunt je voorstellen dat dit voor mij als webdesigner een ideale oplossing is en ik maak er dan ook graag en vaak gebruik van.

Hieronder zal ik je in verschillende stappen uitleggen hoe je de plugin gebruikt:

Een back-up maken met All-in-one WP Migration

 • Ga naar de Plugins sectie in je WordPress dashboard, kies voor “Nieuwe plugin” en type All-in-one WP Migration in in het zoekvenster. (Waarschijnlijk laat hem hem al als eerste zien na het intypen van de woorden “all”).
 • Installeer en activeer de plugin.
 • Klik in de linkerbalk van je Dashboard All-in-one WP Migration aan
 • Kies voor Exporteren > Exporteer naar > Bestand
 • Hij gaat nu alle bestanden archiveren. Nu even niets doen, tenzij je de export wil stoppen.
 • Als de export klaar is kun je hem downloaden door op de groene button te klikken. Hij komt dan in de downloadmap te staan op je computer.
 • Kijk even goed naar de grootte van je bestand. Het aantal MB bepaalt welke versie van All-in one WP Migration je nodig hebt. Met de gratis versie van All-in-one WP migration maakt het voor het exporteren van je bestand niet uit welke grootte je bestand heeft. Om je bestand te kunnen importeren maakt dit wèl uit. Hierover lees je hieronder meer bij het importeren van het bestand.

Herstel je website door je back-up te importeren

 • Klik in de linkerbalk van je Dashboard All-in-one WP Migration aan en kies voor importeren.
 • Voorheen kon je met de gratis versie van All-in-one WP Migration bestanden importeren tot 512 MB. Dit hebben ze onlangs veranderd. In het scherm dat je nu krijgt zie je de maximum upload file size van het bestand staan. Deze is in WordPress bepaald. Standaard staat deze op 128 MB. Dat is zeker niet genoeg voor het bestand dat ik hierboven gedownload heb.

Er zijn 3 manieren om toch grotere bestanden te kunnen importeren:

 1. Verhoog de maximale upload size in het .htaccess file van je WordPress. Niet aan te raden om dit zelf te doen als je niet weet wat je doet. Meer informatie.
 2. Koop de Premium versie van de plugin. Dit is een éénmalige uitgave van $69 en is het geld absoluut waard.
 3. Download versie 6.77 van All-in-one WP Migration. Deze versie had ik zelf nog opgeslagen staan en werkt voor importeren tot 512MB. (Deze versie is door mij getest en werkt nog steeds prima. Mocht je de plugin regelmatig gaan gebruiken is het wel aan te bevelen om de Premium versie aan te schaffen ivm updates ). Download versie 6.77

De goede versie te pakken?

 • Kies voor Importeren > Importeer vanuit > Bestand
 • Kies het bestand op je computer dat je wil importeren.
 • Als de plugin klaar is met informatie verzamelen kies je voor “Doorgaan”
 • Hij gaat nu alle bestanden terugzetten, dit kan even duren. Sluit het venster niet af.
 • Klik op “Permalinks settings”. Deze opent in een nieuw tabblad. (Het eerste tabblad kun je afsluiten.)
 • Het enige wat je hier hoeft te doen is zorgen dat de permalinks op “berichtnaam” staat. (Waar hij waarschijnlijk al op staat.) En vervolgens klik je 2x op “Instellingen opslaan”
 • Je hebt nu een oude versie van je website terug staan.

Mocht je de foutmelding: “Importeren niet mogelijk. Unable to open file for reading” krijgen dan heeft dit waarschijnlijk te maken met de instellingen op je server. Kijk eens of de memory_limit en de max_execution_time in PHP hoog genoeg staan. meer info vind je in dit artikel:

Verhuizen van je website naar een andere host of domeinnaam

Voor het verhuizen van je website naar een ander server of domeinnaam volg je de stappen zoals hierboven beschreven voor het exporteren en importeren. Even kort op een rijtje:

 • Exporteer het bestand vanaf de website die je wil verhuizen
 • Zorg dat op de nieuwe (andere) server of domeinnaam een nieuwe WordPress installatie staat.
 • Installeer de All-in-one WP migration plugin op deze nieuwe installatie
 • Importeer het bestand in de nieuwe WordPress installatie
 • Zet de permalinks goed. Let op! Als de inlognaam van de doelwebsite afwijkt van die van de bronwebsite die je importeert, zul je opnieuw in moeten loggen. Dit doe je dan met de inloggegevens van de bronwebsite. Als je de nieuwe installatie gedaan hebt met dezelfde inloggegevens neemt hij deze gewoon over.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *