5 Onderdelen die absoluut niet mogen ontbreken op jouw website

Als ondernemer ontkom je er niet aan om een website te hebben voor je bedrijf. Het is hét middel om de klanten aan te spreken die je graag aan wil trekken. Je hebt veel ruimte om je producten, diensten en iets van jezelf te laten zien.

Natuurlijk wil je dat je website bezoekers trekt, en helemaal dat deze bezoekers ook klant bij je worden. Gelukkig kun je hier zelf op verschillende manieren invloed op uitoefenen. Ik geef je hieronder 5 onderdelen die zeker niet mogen ontbreken op een goed werkende website.

Wat mag niet ontbreken op je website?

Een uitnodigende homepagina

Je homepagina is de pagina waar de meeste bezoekers het eerst zullen belanden als ze op je website komen. Zorg dat deze opvalt en dat meteen duidelijk is welke informatie de bezoeker kan verwachten of vinden. Begin met een goede titel en ondertitel en gebruik deze samen met een sprekende foto. (header sectie). Plaats op je homepagina ook je belangrijkste aanbod, mét links naar meer informatie, klantervaringen en alvast een klein stukje over jezelf. Ook kun jij hier bijvoorbeeld je 3 laatste blogberichten laten zien. Alles op deze pagina is ervoor bedoeld om de bezoeker nieuwsgierig te maken en over te halen om verder op ontdekking te gaan. 

Een duidelijke navigatie

Maak het voor je bezoeker makkelijk om van de ene naar de andere pagina te navigeren. Dit doe je door een goed zichtbare menubalk bovenaan iedere pagina te hebben met daarop de links naar de pagina’s op je website. Als je een blog/nieuwpagina hebt, kun je hier ook de navigatie duidelijker maken door bijvoorbeeld een sidebar toe te voegen met daarin je recente berichten of onderaan de post een aantal gerelateerde berichten te laten zien. Zo stimuleer je tevens je bezoeker om verder te lezen.  

Calls to action

Een call to action is een button of een hele sectie die de bezoeker vraagt om actie te ondernemen. Deze calls to action vallen op door een duidelijke kleur en aanmoedigende tekst. Deze button of sectie moet uitstralen “klik op mij, want dat gaat jou helpen”. De link kan gaan naar een speciaal aanbod, maar ook bijvoorbeeld naar je contactformulier. In het navigtiemenu zie je ook steeds vaker een uitgelichte button verschijnen. Zo heb ik er zelf één in mijn menu zitten, die linkt naar mijn contactpagina. 

De “over” pagina

Een “over mij” of “over ons” pagina is één van de meest bezochte pagina’s van een website. Bezoekers willen weten met wie ze van doen hebben, mensen kopen van echte mensen en niet van bedrijven. Het is dan ook belangrijk dat deze goed in elkaar zit. Vertel je verhaal, leg uit waarom je doet wat je doet, hoe je dat doet, wat je passie is en wie je al geholpen hebt. Is dit makkelijk? Nee! Is dit nodig? Ja! 

Zorg voor “hapklare” brokken en goede afbeeldingen

Wij krijgen tegenwoordig op een dag zo ontzettend veel prikkels en beelden te verwerken dat we minder aandacht hebben en sneller afgeleid zijn. We ploeteren niet meer hele lappen tekst door, maar “scannen” de teksten op informatie die voor ons interessant is. Door je teksten in kleine stukjes aan te bieden met een duidelijke kop erboven, geef je de bezoeker de kans om de voor hem/haar belangrijkste stukken eruit te pikken. Door daarnaast ook goede en sprekende afbeeldingen bij je teksten te plaatsten, maak je dit nog makkelijker. Gemak dient de mens, nietwaar?

Lees ook: Wat je echt moet weten over het plaatsen van foto’s op je website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *